Akár 1500 dollárig is felszökhet az arany

Aranypiaci elemzések év végére 1350 és 1500 dollár unciánkénti árat várnak azután, hogy kedden New Yorkban - minden eddigi csúcsot megdöntve - az 1275,70 dollárig emelkedett a nemesfém jegyzése - olvasható az www.aranypiac.hu szerdai közleményében.
MTI-Eco, 2010. szeptember 15. szerda, 18:21
Fotó:

Továbbra is a bizonytalanság ösztönzi arany vételére a kockázatkerülő befektetőket, ráadásul az ezüst is drágul: egy uncia színezüstért 20,50 dollárt kértek az árupiacokon.

Az elemzés szerint további emelkedés várható az árfolyamban, mivel a piacok idegesek, sokan arra számítanak, hogy mind Amerikából, mind Európából jócskán érkeznek majd kijózanító makrogazdasági hírek év végéig. Az elemzés készítői arra is kitértek, hogy nem tűnik biztosnak, hogy az Európai Unió tagországaiban meghirdetett egyensúly-javító csomagok kifejtik a remélt hatást.

Arra is számítani lehet, hogy a rövid távon aktív spekulánsok realizálni fogják az árfolyamnyereségüket, ami elsősorban megnövekedő volatilitáshoz, azaz erősebb árfolyamkilengésekhez vezethet, majd némi átmeneti visszarendeződést eredményezhet a kurzusban. Az egészséges konszolidáció akár 1238 dollárig is csökkentheti az arany árát.

HOZZÁSZÓLÁSOK