Az Emőri Gábor milliárdos vállalkozó kezében lévő I-Cell Mobilsoft Zrt. három év alatt nyolcmilliárd forint osztalékot fizetett a tulajdonosainak, ami az alig több mint 26 milliárdos árbevételre vetítve évente átlag 30 százalékos profitrátát jelent - írja a Világgazdaság. (Emőri 23 milliárd forintos vagyonnal a 33. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb kiadványban - a szerk.)

Az iparágat megszégyenítő eredmény főként állami projekteknek köszönhető. A Hu-Go elektronikus útdíjrendszer 15,5 milliárd forinttal részesedett az árbevételből, az EKÁER online árukövető rendszerhez kapcsolódó fejlesztés hatmilliárddal, a rendőrség szupertraffipax rendszere hárommilliárddal, a nemzeti mobilfizetési rendszer bő másfél milliárddal járult hozzá a bevételhez.

Az I-Cell rendszeresen együtt indul a tendereken a Kertész Attila és Kertész Viktor érdekeltségében lévő ARH Informatikai Zrt.-vel. (Kertészék 39 milliárdos vagyonnal 17.-ek a 100-as listán - a szerk.) Az elmúlt két évben 20 milliárd forint árbevételt értek el, de azt nem tudni, mennyi származott ebbel állami megrendelésekből. Az biztos például, hogy közösen győztek az I-Cell-lel a 6,3 milliárd forintos rendőrségi traffipaxtenderen.