Alan Greenspan megdicsérte Bernanke-t

Alan Greenspan, a Federal Reserve korábbi elnöke méltatta azt a módszert, amellyel Ben Bernanke - jelenlegi utódja a poszton - kezelte a pénzpiaci válságot, mondván, Bernanke jól tette, hogy nem döntött elhamarkodottan.
NAPI Online, 2007. szeptember 14. péntek, 15:25
Fotó:

A CBS tévécsatorna "Hatvan perc" című műsorának adott interjúban Alan Greenspan úgy nyilatkozott, ő maga is így járt volna el, ha ma a Fed elnöki székében ül. "Nem vagyok biztos abban, hogy bármit is másképp csináltam volna" - mondta, rácáfolva arra a sokak által osztott elképzelésre, miszerint Greenspan utódjánál gyorsabban és agresszívabban vágott volna a kamaton, ahogy korábban már több alkalommal tette azt.

Greenspan a mostani Fed-vezérről - akit néhány kommentátor azzal vádolt, hogy túl lassan reagált a piaci zűrzavarra - úgy nyilatkozott, hogy Bernanke "kitűnő munkát végzett". Greenspan visszautasította azokat a vádakat, miszerint a Fed megint elkésett a kamatcsökkentéssel, csakúgy, ahogy a dotcom-lufi kipukkanásakor is elmulasztott időben lépni. A Fed volt elnöke szerint a kamatcsökkentés előtt az intézménynek fel kellett olvasztania a bankrendszert, hogy a gazdaság ismét működőképes állapotba kerülhessen, ehhez pedig a kamatdöntés ideiglenes elhalasztására volt szükség.

HOZZÁSZÓLÁSOK