Alaposan visszavágják a német GDP-prognózist

A német kormány hamarosan lefelé módosítja a jövő évi gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a Reuters hírügynökség keddi értesülése szerint. Mindez a magyar gazdaság számára is negatív hatással bír.
MTI-Eco, 2011. október 18. kedd, 17:23
Fotó: Napi.hu

A berlini vezetés a legtekintélyesebb gazdaságkutató intézetek előző héten megjelent prognózisára építi saját előrejelzését, amely "lényegében egybevág" majd a kutatóintézeti jelentésben foglaltakkal - idézett egy kormányzati forrást a Reuters.

A kilátásokat elemző hat kutatóintézet a korábban becsült 2 százalékról 0,8 százalékra módosította a német hazai össztermék (GDP) 2012-es növekedésére adott előrejelzését. A lassulás a világgazdasági helyzet romlásával és az euróövezeti válság mélyülésével párhuzamosan már idén elkezdődik, recesszióba viszont várhatóan nem kerül az Európai Unió legnagyobb gazdasága.

A kormány még érvényben lévő előrejelzése 2011-re 2,6 százalékos, 2012-re 1,8 százalékos GDP-növekedést valószínűsít. Az új prognózist csütörtökön mutatják be.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

devizatrader62, 2011.10.18 22:03

na bumm.....lesz akkor minden országban gdp csökkenés...de hol a FÓRUM????????EDDIG KÖNNYEN MEG LEHETETT TALÁLNI!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html