Alig jönnek újabb menekültek Németországba

Egyre több menedékkérő érkezik Németországba északról a skandináv országokban bevezetett menekültügyi szigorítások miatt - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.
Domokos László, 2018. január 7. vasárnap, 14:28
Fotó: AFP

A szövetségi belügyminisztérium a lap kérdésére a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség kimutatása alapján közölte, hogy tavaly a január-októberi időszakban 2269 illegális határátlépést regisztráltak Finnországból, Norvégiából, Svédországból és Dániából, ami 35 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 1674-hez képest.

A legnagyobb csoportokat az afgán, az iraki és a szíriai állampolgárok alkották. A legtöbben, 1674-en a német-dán szárazföldi határon keltek át, a többiek hajóval érkeztek Skandináviából - írta az MTI.

A lap szerint valószínűleg jóval többen érkezhettek, mert sokan úgy lépik át a határt, hogy a szövetségi rendőrség nem veszi észre őket, a tartományi rendőrségi szervek által az ország belsejében előállított menedéket kereső emberekről pedig nem derül ki, hogy melyik szomszédos állam területéről léptek be Németországba.

Míg észak felől egyre többen lépik át a határt illegálisan, Ausztria és Svájc felől nagymértékben csökken a nyomás. A szövetségi rendőrség legutóbbi kimutatása szerint a bajor-osztrák határon, illetve Baden-Württemberg tartomány és Svájc határán tavaly a január-novemberi időszakban 19 600 illegális határátlépést regisztráltak, ami alig az egynegyede az egy évvel korábbi 74 ezernek.

Németországba a menekültválság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015-ben 890 ezer menedékkérő érkezett, 2016-ban 280 ezer menedékkérőt vettek nyilvántartásba, tavaly november végéig pedig további 173 ezret.

Címlapkép forrása: OLIVER BUNIC / AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.01.07 15:36

Nem menekültek, hanem migránsok. Migránsok, akik az ingyen pénzre, lakásra, életre jönnek ide, eszük ágában sincs dolgozni, beilleszkedni, akik az európaiakat terrorizálkák, követelőznek, aggresszív, tanulatlan barbárok, és eltartatják itt magukat. A németek sziveszter után kijelentették "sokkal kevesebb nőt ért erőszak az idén, mint tavaly.." Ez eredmény? Az ember esze áll meg. Mindezt ennek a sötét némbernek, Merkelnek köszönhetik. Németország is és Európa is. Azzonnal ki kell rúgni! Új válaztásokat!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html