Alig nőtt a francia gazdaság a második negyedévben

A francia gazdaság csak 0,2 százalékkal bővült a második negyedévben az előző három hónapi stagnálás után, állapította meg a központi bank kedden.
MTI-Eco, 2014. július 8. kedd, 10:57
Fotó: Reuters

Az eurózóna második legnagyobb gazdaságának külkereskedelmi hiánya 4,9 milliárd euróra nőtt májusban az áprilisi 4,1 milliárd euróról a francia vámhivatal adatai szerint. Az import bővülése elsősorban a finomított olajszármazékok és művészeti alkotások növekvő behozatalának tulajdonítható.

A köztársasági elnök, Francois Hollande jelentős jövedelemadó csökkentést hajtott végre a gazdaság élénkítése és a foglalkoztatás növelése érdekében, ennek azonban még nem jelentkezett a hatása.

A francia kormány erre az évre 1 százalékos GDP növekedést irányzott elő, azonban a gyenge évkezdet kétségessé teszi a cél elérését.

A költségvetési hiány azonban kedvezően alakult, az első öt hónapban 64,3 milliárd eurót tett ki, szemben a tavalyi 72,6 milliárd euróval - jelentett be a gazdasági minisztérium szintén kedden.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

anttikufar, 2014.07.08 14:34

..kettő-smérce ...hiány 5 % ,adósság nő ,most 95% ...stbstb...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html