Alig vár növekedés a Bundesbank

A német jegybank pénteken visszafogta a német gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, de 2014-re már komolyabb élénkülésre számít.
MTI-Eco, 2012. december 7. péntek, 09:02
Fotó: Napi.hu

A Bundesbank pénteken ismertetett legújabb előrejelzése szerint idén 0,7 százalékkal nő a német hazai össztermék (GDP) az eddig várt 1 százalék helyett, míg a jövő évi gazdaságnövekedésre vonatkozó várakozását 1,6 százalékról 0,4 százalékra csökkentette.A Bundesbank előrejelzése szerint 2014-ben már 1,9 százalékos lesz a német gazdaságnövekedés.

A bejelentésre egy nappal azután került sor, hogy az Európai Központi Bank (EKB) legfrissebb előrejelzései szerint 2013-ban sem várható jelentős gazdasági növekedés az euróövezetben. Jövőre az euróövezeti GDP volumenváltozása 0,9 százalékos visszaesés és 0,3 százalékos növekedés között alakulhat. Az EKB számításai szerint 2014-ben 0,2-2,2 százalék közötti növekedés várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.07 13:49

Miért nem növekednek??..miért nem növekednek??...ha ők nem ,akkor mi hogyan??....az exportunk 50%-a baráti-testvéri németekhez megy !!!!!...miért nem növekednek?...ott a kamat alacsony ,infláció nincs Matolcsy nem ott miniszter , a Fidesz nincs hatalmon ...miért nem növekednek??..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html