Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Spicer hosszasan kitért az Észak-Koreából kómában hazaszállított és hétfőn meghalt amerikai diák, Otto Warmbier tragédiájára, amelyet óriási felháborodás övez az Egyesült Államokban - írja az MTI.

A szóvivő így fogalmazott: "egyre távolibb a valószínűsége" annak, hogy Donald Trump személyesen találkozzon Kim Dzsong Unnal. "Egyértelmű, hogy nem közelebb, hanem egyre távolabb kerülünk azoktól a feltételektől, amelyeknek megteremtése esetén az elnök találkozott volna az észak-koreai vezetővel" - mondta Spicer, utalva Donald Trump egyik korábbi kijelentésére, miszerint hajlandó lenne találkozni Kim Dzsong Unnal.

A szóvivő kiemelte Donald Trump erőfeszítéseit, amelyeket a 22 éves Otto Warmbier hazaszállítása érdekében tett.

Az amerikai elnök kedden egyébként újságíróknak elődjét, Barack Obama elnököt okolta a fiatalember haláláért. Amint fogalmazott: ez nem történt volna meg, ha Warmbiert már korábban hazahozzák, akár még azon a napon is, amikor kómába esett. Trump még hétfőn - a Szilícium-völgy informatikai cégeinek vezetőivel tartott megbeszélései közben - rövid nyilatkozatot tett Otto Warmbier haláláról, elítélve Észak-Koreát. "Ez egy brutális rezsim, de meg fogunk küzdeni vele" - mondta. Hétfőn este kondoleáló üzenetben fejezte ki együttérzését a családnak a saját és a first lady nevében.

A State Department (külügyminisztérium) szóvivője, Heather Nauert kedden sürgette, hogy Észak-Korea minél előbb bocsássa szabadon a még fogva tartott három amerikai állampolgárt. Nauert leszögezte: az Egyesült Államok Észak-Koreát tartja felelősnek Otto Warmbier haláláért.