Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a három érintett vállalat - a Fintecna, a Sace és a Simest - állami kezelésben maradjon, miközben az államadósságot is csökkentik. Az olasz kormány a mintegy tízmilliárd eurós bevételt államkötvények visszavásárlására, valamint a magáncégekkel szembeni állami tartozás törlesztésére fordítja. Ezenkívül helyi önkormányzatok és a hadsereg kezelésében lévő ingatlanok eladását is tervezik, amelyben szintén közreműködik a CDP.

A CDP-nek átadandó három cég közül a Fintecna holdingvállalat többek között a Fincantieri hajóépítő gyárat ellenőrzi. A Sace hitelintézet és exporthitel-biztosító, míg a Simest az olasz cégek külgazdasági tevékenységét segítő pénzügyi vállalat.

Az Il Sole 24 Ore című olasz napilap pénteken arról számolt be, hogy az olasz kormány ez év végéig 30 milliárd euró értékű állami vagyont akar értékesíteni, a következő öt évben pedig összesen 200 milliárd eurónyit, hogy lefaragja a jelenleg közel kétezer milliárd euró értékű - a bruttó hazai termék (GDP) 120 százalékára rúgó - államadósságot.