Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fehér Ház előzetes közlése szerint a két politikus gazdasági, katonai és biztonságpolitikai kérdéseket vitatott meg a helyi idő szerint kedd délutáni tárgyalásokon.

A megbeszélések előtti közös fényképezés során Donald Trump közölte: Washington megvizsgálja a vízummentességi program kiterjesztését Lengyelországra is.

Az újságírók a Brett Kavanaugh főbírójelöltet érő szexuális zaklatási vádakról, valamint a Kínára kivetett védővámok hétfői bejelentéséről kérdezték az amerikai elnököt. Trump kiállt Kavanaugh mellett, teljes támogatásáról biztosította őt. "Hihetetlen ember, hihetetlen intellektus" - fogalmazott a főbírójelöltről, és hangsúlyozta, hogy bízik jelöltsége mielőbbi megszavazásában. Hozzátette: nem gondolja, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) be kellene kapcsolódnia a nyomozásba. Az FBI-vizsgálat megindítását a demokrata párti szenátorok követelték.

A Kínára kivetendő védővámokra vonatkozó kérdésekre válaszolva leszögezte: "nem hagyhatja", hogy Peking kihasználja az Egyesült Államokat, de készen áll a tárgyalásokra Pekinggel.

Képünk forrása: AFP PHOTO / Nicholas Kamm