Varsóban Munka Lengyelországért címmel konferenciát tartott a kormánypárt, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság az elmúlt három év kormányzati munkájának értékelésére - adta hírül a gazeta.pl. Három év után, amelynek során alapvetően kijavítottuk házunkat, amelyet úgy hívnak, Lengyelország, itt az idő a biztonságos fejlődésre, a nyugalomra és a stabilitásra - jelentette ki Mateusz Morawiecki kormányfő.

A kormány által elért eredmények között Morawiecki felsorolta többek között az adómaffiákkal folytatott harcot és az évek óta legalacsonyabb szintű munkanélküliséget. Emlékeztetett arra, hogy programokat indítottak a falvak, a nyugdíjasok helyzetének javítására, például leszállították a nyugdíjkorhatárt és gondoltak a családokra is, például a többgyermekesek megemelt családi pótlékával.

Nem akarjuk, hogy a politikai küzdelmek törzsi harcra emlékeztessenek, amelyek megosztják az embereket - fejtegette a miniszterelnök. Mindenkit hívunk az érdemi munkára, az ellenzéket is. Át akarjuk tekinteni, hogy mit tettünk, hogy elkövettünk-e hibákat. Természetesen elkövettünk, csak az nem követ el hibát, aki semmit nem csinál. Vannak, akik túl sokat tettek és szintén hibáztak - hangsúlyozta Morawiecki.