Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fed 12 regionális központja évente nyolc alkalommal készít szubjektív állapotfelmérést gazdasági szereplők, közgazdászok, piaci szakértők megkérdezésével. A Bézs Könyv megállapításait monetáris politikai döntéshozó ülésein veszi figyelembe a Fed nyíltpiaci bizottsága.

A Fed július 30-31-én tartja legközelebbi kamatdöntő ülését. Jerome Powell, a Fed elnöke az utóbbi időszakban már jelezte a Fed monetáris lazító szándékát a gazdasági aktivitás támogatására, a kereskedelmi konfliktus káros következményeinek enyhítésére - írja az MTI.

A Fed a szövetségi tartalékbank rendszer 12 körzetében a gazdasági aktivitás "szerény" erősödését állapította meg a június elejétől július 8-áig tartó csaknem egy hónapban.

A vizsgált időszakban a foglalkoztatás tovább bővült, ugyanakkor több körzet arról jelentett, hogy a Kínával szembeni kereskedelmi korlátozások visszaütnek, több cégnél elbocsátásokra került sor, és a feldolgozóipari termelést kedvezőtlenül befolyásolja.

A Fed dallasi körzetének felméréséből például kiderült, hogy a megkérdezett 360 cég 28 százaléka szerint a Kínával szembeni korlátozásoknak "negatív a hatása" és csak 5 százalék vélt "kedvező" a hatást.