Amerika üzent Oroszországnak

Az amerikai légierő gépe "különleges" repülést hajtott végre az ukrán légtérben a Pentagon közlése szerint.
Domokos Erika, 2018. december 7. péntek, 06:20
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

Az amerikai légierő egyik gépe "különleges" fegyvertelen repülést hajtott végre Ukrajna légterében - közölte a washingtoni védelmi minisztérium az MTI híre szerint.

Az amerikai gép a Kercsi-szorosban történt orosz-ukrán incidens kapcsán támogatását kívánta kinyilvánítani Ukrajna iránt.

A Pentagon közleménye "különlegesnek" nevezte a berepülést, amelyre a Nyitott Égbolt Szerződés keretében került sor. A szerződés lehetővé tesz a szerződést aláíró országoknak fegyvertelen katonai megfigyelő repüléseket. Ezeket általában jóval korábban bejelentik, ám az érintett felek egyetértése esetében lehetővé tesz "különleges" azaz előre be nem jelentett akciókat is. A csütörtöki amerikai berepülés Ukrajna kérésére történt.

A Nyitott Égbolt Szerződést 1992 márciusában 25 állam írta alá Helsinkiben, köztük Magyarország is. A megállapodás fegyvertelen megfigyelő repüléseket tesz lehetővé az aláíró országok területe felett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugatos_szolasszabadsag, 2018.12.07 12:50

Bravó-bravó! Sikeresen élezi a USA a konfliktust, ahogy csak tudja.
Sok náluk a kalapács, kevés a szög, csak lesz majd itt a szomszédban egy nagyobbacska háború. Hátha ide is telepíteni akar majd az USA rakétákat és mi is célponttá válunk. Megint Európa kontójára basszák majd szét a világot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2018.12.07 07:48

És ha majd az oroszok üzennek egy sz 400-assal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html