Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakember szerint Trump gazdaságpolitikája felrúghatja a világkereskedelem eddigi kereteit, az új elnök csapata pedig nincs felkészülve arra, hogy kezelje a gazdasági problémákat - idézi a portál Krugman Handelsblattnak adott interjúját.

A közgazdász szerint ha az új amerikai elnök a kereskedelemben valóban a kétoldalú megállapodásokra helyezi a hangsúlyt, akkor az komoly károkat okoz majd az eddig elért globalizációs folyamatban. A részvénypiacokon tapasztalható emelkedés nem tükrözi azt, mekkora egy kiújuló pénzügyi válság kockázata.

Krugman szerint a legnagyobb probléma, hogy a Trump-adminisztrációnak nincs gazdasági csapata, amely kezelni tudna egy esetlegesen kiújuló eurózónás válságot vagy a kínai gazdaságból eredő fertőzést. Gyakorlatilag most nincs gazdasági csapat a Fehér Házban. Az emberek egy része, akikkel az elnök megvitatja a dolgokat, egészen őrült

Mindezek ellenére a közgazdász szerint Trump nem a gazdaságra, hanem az amerikai demokrácia alapjaira jelenti a legnagyobb fenyegetést - ennek kapcsán Orbán Viktorhoz hasonlította az új elnököt.