Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Mindig lesznek olyan vállalatok, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy bedőljenek, mégis bedőlnek - ez eddig is így volt, ezután is így lesz - mondta Warren Buffett befektetési guru, a Berkshire Hathaway Inc. elnöke.

Az Egyesült Államokban júliusban hatályba lépett Dodd-Frank pénzügyi törvény azt a célt szolgálta, hogy a kormányzati mentőövek megszüntetésével védjék meg az adófizetőket olyan cégektől, amelyek "túl nagyok ahhoz, hogy tönkremenjenek".

Ben S. Bernanke Fed-elnök korábban arról beszélt, hogy ez a problémaforrás csak akkor szűnhet meg, amennyiben a befektetők elhiszik, hogy az Egyesült Államok kormánya nem ment meg cégeket - számolt be a MarketWatch.

Buffett a pénzügyi válság okait vizsgáló bizottság előtt úgy fogalmazott, hisz abban, hogy az állam ismét megfelelő likvidiást biztosítana a piacoknak, amennyiben ez szükségessé válna egy újabb válság idején.

Buffett véleménye szerint amennyiben egy, a válságidőszakhoz hasonló helyzet alakulna ki, a kormány azonnal és hatorzottan intézkedne.