Az USA kereskedelmi minisztériumának tájékoztatása szerint augusztusban 0,4 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom az országban. Az amerikaiak fogyasztási kedvének élénkülésének még a bizonytalan gazdasági kilátások sem szabnak gátat, a növekedés második hónapja töretlen. A felülvizsgált adatok szerint ugyan a kisker-forgalom júliusi megugrása mérsékeltebb volt, mint ahogy arra számítottak, 0,4 százalék helyett mindössze 0,3 százalékos, ám az augusztusi forgalomról szóló első becslés felülmúlta az elemzők szintén plusz 0,3 százalékos előrejelzését.

Az autókereskedők forgalmát figyelmen kívül hagyva a helyzet még biztatóbbnak tűnik, hiszen így a lakossági költés havi szinten 0,6 százalékkal bővült a várt 0,3 százalék helyett.

Az autópiac helyezete a szereplők előrejelzésének megfelelően a roncsprémium-program kifutása óta nem nevezhető rózsásnak - az autókereskedések forgalma 0,7 százalékkal csökkent augusztusban, ám a GM Bloombergnek nyilatkozó vezér-helyettese közölte: a gyártók nem pánikolnak, autóik iránti érdeklődés a várakozásoknak megfelelően alakul.