A hírportál diplomáciai forrásokra hivatkozva adta hírül csütörtökön, hogy az Egyesült Államok az amerikai-török kapcsolatok megromlása miatt elszállítja atomfegyvereit a Szíria határától 110 kilométerre található incirliki török légi bázisról a romániai Deveselu katonai bázisra.

Mihnea Motoc újságírói kérdésre válaszolva határozottan cáfolta a hírt. "Nem létezik ilyen terv, sem politikai, sem szakértői szinten nem tárgyaltunk erről, ezért az információról csak annyit mondhatok, hogy spekuláció" - idézte a minisztert a Digi24 román hírtelevízió.
Csütörtökön a román külügyminisztérium is cáfolta a hírportál értesülését.

Ovidiu Raetchi, a második legnagyobb frakcióval rendelkező jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője csütörtökön a nyári szüneten levő parlament védelmi szakbizottságának sürgős összehívását kérte. A szakbizottság tagjaként Raetchi úgy véli, hogy a bukaresti parlamentnek is határozott választ kell adnia a híresztelésre, amelyet hollywoodi forgatókönyvhöz hasonlított. Szerinte ez a hamis információ a térség egyre zavarosabb politikai kontextusában árthat Románia nemzetbiztonságának.

Traian Basescu volt román elnök már kedden - miután megjelentek az első hírek a Törökországban állomásoztatott atomfegyverek elszállításáról - kijelentette: Romániának nem kell atomfegyvereket befogadnia területére, hiszen Bukarest teljesítette a NATO-val és az Egyesült Államokkal szembeni kötelezettségeit azzal, hogy befogadta az amerikai rakétavédelmi rendszer elemeit, vagyis a ballisztikus rakéták megsemmisítésére alkalmas elfogórakétákat.