Amerikai elnökválasztás - megszólalt a Kreml

A Kreml megalapozatlannak és igazságtalannak tartja Robert Mueller különleges ügyésznek a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozásról készített jelentését, amely alapján az Egyesült Államokban vádat emeltek orosz állampolgárok, valamint jogi személyek ellen, egyúttal nem ért egyet azzal - jelentette ki Dmitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő hétfőn Moszkvában.
Szepesi Anita, 2018. február 19. hétfő, 13:41
Fotó: Pixabay

Továbbra is kitartunk amellett, hogy az efféle bizonyítékokat megalapozatlannak tartjuk, egyáltalán nem tartjuk őket kimerítőnek, nem tartjuk őket igazságosnak és nem tudunk velük egyetérteni. Oroszország nem avatkozott be más országok belügyeibe, nincs olyan szokása, hogy beavatkozzon, és most sem tesz ilyet - hangsúlyozta Peszkov az MTI tudósítása szerint.

A szóvivő érvelése szerint Moszkva nem látott érdemi bizonyítékot arra, hogy "bárki is" beavatkozott volna az amerikai belügyekbe. Emellett, mint mondta, orosz állampolgárok ellen történt vádemelés, de Washington az orosz állam, a Kreml és az orosz kormány bűnrészességéről beszél.

Nincs semmilyen utalás arra, hogy az orosz államnak köze lehetett ehhez, és nem is lehetett ilyen - mondta.

Washingtonban pénteken 13 orosz magán- és három jogi személy ellen vádat emeltek azon a címen, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány idején megkíséreltek beavatkozni a politikai folyamatokba. A vádindítványt Mueller különleges ügyész apparátusa állította össze. Az Egyesült Államok elleni összeesküvés vádlottjai közül 12-en a TASZSZ hírügynökség szerint a szentpétervári Internetkutatási Ügynökség munkatársai.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK