Amerikai hadgyakorlat lesz Lengyelországban - Magyarország is érintett

Franciaország felfüggesztette katonai együttműködési tevékenységének nagy részét Oroszországgal, nevezetesen a két ország közötti látogatásokat és közös hadgyakorlatokat - jelentette be pénteken Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter Tallinban. Közben egy lengyel kereskedelmi rádió szerint az USA hadgyakorlatra készül Lengyelországban. Magyarország is részt vesz.
MTI, 2014. március 21. péntek, 15:22
Fotó: Napi.hu

Párizs és Moszkva ugyanakkor nem szakítja meg a nemzetközi szerződésekhez kapcsolódó katonai kapcsolatait. A Le Monde című napilap szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a két Mistral típusú francia hadihajó Oroszországnak történő szállításáról 2011-ben aláírt megállapodás érvényben marad. Csütörtökön a tárcavezető azt közölte, hogy Párizs októberre, a leszállítás időpontjára halasztja a döntést arról, hogy az ukrajnai fejlemények miatt felfüggeszti-e a megállapodást.

Amerikai hadgyakorlat Lengyelországban

Az Egyesült Államok hadgyakorlatra készül Lengyelországban, amelyen részt vesz Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Románia, Bulgária és a balti köztárságok is - idézte egy lengyel kereskedelmi rádió a varsói amerikai nagykövetet.

Stephen Mull varsói amerikai nagykövet sajtóközleményében azt írta, hogy az Egyesült Államok nagy hadgyakorlatra készül a közép-lengyelországi Lask támaszponton.

HOZZÁSZÓLÁSOK