Amerikára figyel a világ

A szerdai GDP-adat után csütörtökön az Egyesült Államokban egy sor fontos makroadatot publikálnak; itthon külkermérleg-adat és aukció szerepel a makronaptárban.
NAPI, 2010. december 22. szerda, 15:40
Fotó:

A KSH csütörtökön reggel ismerteti a külkereskedelmi termékforgalom január-októberi részletes adatait; októberben az első becslés szerint a külkereskedelmi mérleg 109 milliárd forint (408 millió euró) aktívumot mutatott, ami az egyenleg 9 milliárd forintos (33 millió eurós) romlását jelenti az előző év azonos időszakához képest.

Az Államadósság Kezelő Központ 12-hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 40 milliárd forint értékben. Az előző aukción 6,1 százalékos átlagos hozamszint alakult ki.

Délután egy sor adat érkezik a tengerentúlról. Fél háromkor a tartós fogyasztási cikkek novemberi megrendelési állományára, a személyes jövedelmek és kiadások ugyancsak novemberi alakulására, a szintén novemberi maginflációra valamint a munkaerőpiac heti változásaira vonatkozó adatot publikálnak az USA-ban. Mindezen túl négy óra előtt nem sokkal a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe, majd négy órakor az új házak novemberi eladási adata lát napvilágot.

HOZZÁSZÓLÁSOK