Amerikát megkavarta egy kicsit a Fed

A Fed kamatdöntését követően a részvénypiacok estek, de utána gyors korrekció következett, így a New York-i indexeknek sikerült nyereségben zárniuk a szerdai napot.
Napi.hu, 2015. október 28. szerda, 22:59
Fotó: Reuters

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ugyan változatlanul hagyta az alaprátát, de jelezte, hogy a következő, decemberi ülésén már lehetséges a kamatemelés. E hír megjelenését követően beestek a Wall Street-i mutatók, de a zárásra már lerázták magukról a veszteséget és több mint egy százalékos nyereségben sikerült zárniuk.

A Dow majdnem 200 pontos emelkedéssel 17 780 ponton zárt szerdán - ez 1,1 százalékos erősödésnek felel meg. Az S&P-500 1,2, a Nasdaq 1,3 százalékkal zárt a keddi zárószintje felett.

A Fed közleménye eléggé "héjás" lett ahhoz, hogy előrébb hozzák elemzők a kamatemelési várakozásaikat. A piaci szereplők most 43 százalékos valószínűséggel árazzák a decemberi szigorítást, szemben a korábbi 34-gyel.

A nyerolaj ára is több mint 6 százalékkal megugrott, ami az S&P-500 energiaszektorának 2,2 százalékos emelkedést hozott.

A kedden gyorsjelentő Apple papírjai is szárnyaltak, a részvényárfolyam 4,1 százaléot emelkedett csütörtökön.

A Twitter nem volt ilyen szerencsés, a vártnál rosszabb eredményei miatt a korai kereskedésben 11 százalékkal zuhantak be a papírjai, amit a zárásra 1,5 százalékos mínuszra dolgozott le a vállalat.

HOZZÁSZÓLÁSOK