Szerda délután és este amerikaiak tízmilliói ültek autókba, vonatokra vagy repülőkre, hogy a csütörtöki ünnepre szeretteikhez utazzanak. Az amerikai autóklub előrejelzései szerint szerda és vasárnap között mintegy 49-50 milliónyian ülnek volán mögé. Az Amtrak vasúttársaság pótjáratokat indít, és a nagy légikikötőkben is zsúfoltságra számítanak.

Egyes nagyvárosok repülőterein - például Chicagóban vagy Memphisben - terápiás kutyákkal sétálnak a helyi egyesületek, hogy szükség esetén a négylábúak segítségével oldják az utazók feszültségét, a nagy tumultusban rendszerint megtapasztalható stresszes állapotokat.

A dallasi nemzetközi repülőtéren ezer ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, New Yorkban és Newarkban a nemzetközi reptereken csökkentett áron lehet parkolni.

Több vidéken ugyanakkor cudar időjárás nehezíti az utazók helyzetét. Az északi szövetségi államokban, a Mississippi völgyének felső vidékén és a Nagy-tavaknál hóviharok dúlnak, az északkeleti államokban sok helyütt ónos eső esik.

New Yorkban jelentősen megerősítették a biztonsági intézkedéseket is: a világváros ugyanis készül a hálaadás napján hagyományos délelőtti parádéra, amelyre mintegy hárommilliónyi érdeklődőt várnak. Több mint háromezer egyenruhás rendőr, bombákat és robbanóanyagokat szimatoló kutyák és civil ruhás titkosszolgálatiak vigyázzák a New York-iak biztonságát, és szerda este már 81 nagy teherautó elkezdte lezárni az útkereszteződéseket; valamennyi teherautót alaposan megrakták homokkal.

"New York város rendőrsége készen áll a biztonság garantálására, és kész együttműködni mindenkivel, aki segíthet abban, hogy a nap biztonságban és vidáman teljék" - fogalmazott közleményében Bill de Blasio polgármester.