A hamburgi rendőrség tájékoztatás szerint az eset háttere ismeretlen, a nyomozást folytatják, második támadóra utaló jelek nincsenek.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi a szupermarketben azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar!" A szupermarkethez egy terrorelhárító alakulatot is riasztottak. A környéket lezárták, felette rendőrségi helikopter köröz - írta a Bildre hivatkozva az MTI.

Az Index a Reutersre hivatkozva este azt írta, egy 50 év körüli német állampolgár a halálos áldozat és a hat a súlyos sérültek száma. A támadót az őt követő szemtanúk fogták el, akik az első hírek szerint meg is verték. Egy ideig egy második személyt is kerestek, végül kiderült, hogy teljesen egyedül volt a támadó, akit a rendőrség azonosított egy 26 éves, az Egyesült Arab Emírségek területén született férfiként. Németországi státuszát még nem tisztázták.

A német rendőrség esti közleménye szerint hat súlyos sérültet vittek kórházba.  Egy 50 éves nőt, és négy férfit, akik 64, 57, 56 és 19 évesek, valamint egy 35 éves férfit, aki a támadó elfogása során sérült meg súlyosan.

Külön nyomozócsoport vizsgálja az ügyet, a lakosságot pedig felszólították, hogy kerüljék el a környéket.