Andor: reálisak az EU-stratégia céljai

Az Európai Bizottság iránymutatást tud adni arról, hogy merre kell előrehaladni a válságkezelés során - fogalmazott a magyar biztos.
MTI-Eco, 2010. március 4. csütörtök, 19:24
Fotó:

Olyan reális célokat igyekezett megállapítani az Európai Bizottság a Európai Unió következő tízéves átfogó gazdaságpolitikai stratégiájára (EU 2020) tett javaslatában, amelyek a mai tudással és eszközökkel, a tagországok mai hozzáállását is figyelembe véve elfogadhatók és megvalósíthatók - hangoztatta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatás- és szociálpolitikáért, valamint a társadalmi befogadásért felelős tagja az MTI-nek csütörtökön Brüsszelben adott interjúban.

Kiemelte: a szerdán napvilágot látott anyag egyszerre egy tízéves távlati terv, amely a versenyképességről, a gazdasági és társadalmi átalakulásról szól, és a gazdasági válságból való kilábalás programja.

"Fontos volt jelezni azt, hogy van egy mély válság, egy, sokszor határozott döntéseket igénylő válságkezelés, de van egy vízió is: az Európai Bizottság, remélhetőleg az uniós tagországokat képviselő tanács későbbi egyetértésével, iránymutatást tud adni arról, hogy merre kell előrehaladni a válságkezelés során" - fogalmazott a magyar biztos.

A program hitelességét segíti az, ha látható, hogy ami le van írva, megvalósítható lesz - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK