Az év egyik bombaüzlete a néhai Andy Vajna kaszinóinak megszerzése volt, az öt fővárosi hely összesen több mint 10 milliárd forint nyereséget fialt 2018-ban - írja a 24.hu. Hivatalosan április 30. óta tudhatjuk, hogy gazdát cserélt a Las Vegas Casino Zrt., a cégbíróság bejegyezéséből derült ki, hogy a Garinvest Projekt Zrt. viszi tovább a boltot.

Közelebbről Garancsi István, és a Habony Árpád bizalmasaként emlegetett volt londoni nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Kristóf áll a háttérben. (Garancsi 67 milliárd forint becsült vagyonnal a 15. A 100 leggazdagabb kiadvány 2020-as rangsorában - a szerk.)

Több mint egy évvel Vajna halála után került pont az ügyletre. Az ügyet ismerők úgy tudják, hosszas alkudozás folyt Vajna adószakértő üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval, a hírek 60 millió euró (mintegy 21 milliárd forint) körüli vételárról szóltak.

A 24.hu próbálta megtudni, miért Garancsi és Szalay-Bobrovniczky vehette át az üzletet, és miért maradt egy kézben az öt kaszinó. Annyi derült ki, hogy akárcsak Vajna idejében, nem írtak ki pályázatot a fővárosi kaszinókoncesszióra; a versenyhivatalt nem zavarja, hogy Vajna monopóliumánál is nagyobb piaci részesedése lesz Garancsiéknak; az üzleti titok a fővárosi kaszinókat pult alatt megszerzők érdekeit védte a konkurenciával szemben, konkurencia így nem is volt; a nyilvános közzététel azért késett, mert egy ideig üzleti titokként kezelték az adásvételt.