Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Olaszország után Ausztria is a koronavírus járvány szempontjából kockázatos országok listájára helyezte Horvátországot - számolt be az osztrák sajtó az APA osztrák hírügynökségre hivatkozva. Ennek megfelelően hétfő nulla órától minden Horvátországból Ausztriába hazatérő nyaralónak vagy kéthetes házi karanténba kell vonulnia és 48 órán belül PCR tesztet végeznie, vagy pedig 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell felmutatnia ennek elkerülésére.

A lépésre elég váratlanul került sor. Ugyan az elmúlt napokban jelentősen megnőtt Horvátországban a koronavírus fertőzöttek száma, azonban az osztrák egészségügyi miniszter délelőtti sajtótájékoztatóján kérdésre még azt válaszolta, hogy Horvátországot a többi országhoz hasonló elbírálásban részesítik a korlátozások szempontjából. Az új esetek száma 100 ezer lakosra vetítve viszont közel sem érte el a spanyolországi szintet.

Az osztrák sajtó szerint a lépésre azért kerülhetett sor, mivel elég sok új fertőzöttet találtak a horvátországi nyaralásból hazatérők között, s emiatt felmerült kritikaként, hogy a horvát hatóságok esetleg nem végeznek megfelelő mennyiségű tesztet. Egy nappal korábban egy szlovén kormánytag vetette fel, hogy a horvát adatokhoz hozzá kellene számítani azokat a pozitív eseteket is, akik az országból hazatérve bizonyultak fertőzöttnek.