Annyit utazik a Trump-család, hogy elfogyott a titkosszolgálat pénze

Alig maradnak titkosügynökök, akik Donald Trump családját védhetnék, ha azt akarják, hogy tartsák be a fizetési szabályokat – panaszkodott az amerikai titkosszolgálat.
Domokos László, 2017. augusztus 22. kedd, 08:45
Fotó: MTI/EPA

A jelentés szerint már ezernél ös több ügynök érte el azt a fizetési korlátot, amelynél több pénzt nem kaphatnak egy évben, a túlórákat is beleértve - írta a CNN híre alapján a hvg.hu.

Az elnököt és környezetét védő titkosügynökök egy évben 160 ezer dollárt (ez nagyjából 41 millió forint) kaphatnak, a szervezet igazgatója a CNN szerint több képviselővel is tárgyalt már arról, hogy ezt a keretet emeljék fel fejenként 27 ezer dollárral.

Trump családja jóval nagyobb, mint Barack Obamáé - az elnök környezetében 42 embernek jár különleges védelem, közülük 18 a közvetlen családtagja, míg Obama idején csak 31 ember részesült ebben.

Ráadásul Trump az elnöksége alatt szinte minden hétvégén elutazott Washingtonból, általában New Jersey-ben, Virginiában vagy Floridában található birtokaira, és a rokonai is sokat utaztak az országon belül.

HOZZÁSZÓLÁSOK