Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legkevesebb 14-en vesztették életüket az Olaszországhoz tartozó Szardínián, miután egy heves esővel kísért ciklon csapott le a szigetre. Sokan eltűntek, az óriási forgószél miatt a folyók kiléptek medrükből, hidak omlottak össze és autókat sodort el a vihar. A ciklonok nagyon ritkák a Mediterrán éghajlaton.

Egy négytagú brazil család Arzachenában halt meg, hárman akkor vesztették életüket Olbia mellett, amikor autójukra ráomlott egy híd, egy rendőr hasonló balesetben lelte halálát, egy asszonyt és a lányát holtan találtak autójukban, amelyet magával ragadott az áradás - idézte a helyi média jelentéseit a BBC.

Ilyen katasztrófára évtizedek óta nem volt példa, különösen nagy baj, hogy az egész szigetre egy időben csapott le a brutális forgószél - mondta Giorgio Cicalo, a szardíniai katasztrófavédelmi szervezet egyik vezetője a Rai TV-nek. Olbia polgármestere szerint városára "apokaliptikus" vihar csapott le.

Az emberek az internetes közösségi site-okon ajánlottak segítséget kitelepített társaiknak. A forgószél komoly mezőgazdasági károkat okozott és akadályozta a légi közlekedést.