Árakra, boltokra figyelhetünk szerdán

Magyarországon a jegybank inflációs jelentése, valamint a boltok júniusi forgalmáról közlendő adat tarthat az átlagnál élénkebb érdeklődésre szerdán; külföldön német és amerikai adatokra lesz érdemes figyelni.
NAPI, 2010. augusztus 24. kedd, 16:55
Fotó:

A KSH szerdán a kiskereskedelem júniusi alakulásáról közöl számokat. Éves összevetésben 5,5 százalékos hanyatlást várnak az elemzők az előző 4,7 százalékos csökkenésre.

Valamivel később, 10 órakor az MNB ismerteti új inflációs jelentését.

Délelőtt tíz órakor a német Ifo-index vonhatja magára a figyelmet. Augusztusban a várakozás szerint 105,7 pontot mutathat az üzleti klíma index, az előző érték 106,2 pont volt. Míg a jelenlegi helyzet értékelésében gyorsuló, addig a várakozásokat illetően lassuló növekedés valószínűsíthető.

Délután ismét az Egyesült Államokra lesz érdemes figyelni. Fél háromkor a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának júliusi alakulásáról kaphatunk képet. Havi összevetésben szerény, 1 százalékos bővülést várnak az elemzők a korábbi 3 százalékos zsugorodás után.

Négy órakor az új lakások piacának júliusi változásait hozzák nyilvánosságra. Itt 330 ezres, havi összevetésben változatlan adatra számíthatunk a korábbi 23,6 százalékos bővülést követően.

HOZZÁSZÓLÁSOK