Sötétségbe borult New York egy része - mi történhetett?

New Yorkban hetvenezer lakás és üzlet maradt áram nélkül szombat este, leállt, illetve akadozott a metró közlekedés is, emberek ragadtak a liftekben.
Domokos Erika, 2019. július 14. vasárnap, 11:28
Fotó: Pixabay

Nem működtek a forgalmi jelzőlámpák sem, ami a felszíni közlekedést nehezítette - írta az MTI hírére hivatkozva a hvg.hu.

A BBC hírportáljának beszámolója szerint a Con Edison helyi elektromos művek azt közölte, hogy egy transzformátorállomás volt az áramkimaradás oka a város 64. utcájában, amely Manhattan negyed középső és felső nyugati részében jelentett gondot. Később az érintett hat körzetből ötben visszatért az áram.

A Con Edison tájékoztatása szerint a keletkezett műszaki hibában nem játszott szerepet, hogy a nagy melegben megnövekedett az elektromos hálózat terhelése.

Bill de Blasio, New York polgármestere Twitter-üzenetében azt írta, hogy műszaki hiba miatt borult sötétségbe a város egy része.

Az egyik emlékezetes áramkimaradás New Yorkban 1977-ben volt, amikor a sötétséget kihasználva nagyon sok betörés és gyújtogatás történt. Huszonhat évvel később, 2003 augusztusában is volt egy jelentősebb áramkimaradás az amerikai nagyvárosban.

HOZZÁSZÓLÁSOK