Rossz hírt kapott Európa

Az ArcelorMittal, a világ legnagyobb acélgyártója tovább csökkenti termelését Európában. Korábban a lengyeleknek és a spanyoloknak osztottak már ki egy-egy pofont.
Komócsin Sándor, 2019. május 29. szerda, 11:01
Fotó: Getty Images

ArcelorMittal, a világ legnagyobb acélgyártója bejelentette, hogy tovább csökkenti európai termelését, mert gyenge a belső kereslet és magas az import - adta hírül a MarketWatch. A vállalat felsorolta, mely itteni üzemeiben veszi vissza a termelést az idei negyedik negyedévben.

Ezek közé tartozik a franciaországi Dunkirk, a németországi Eisenhuettenstadt és Bréma. Emellett elhúzzák a felújítási munkálatokat és az ezzel járó leállást a spanyolországi Asturiasban lévő üzemben.

Az ArcelorMittal Europe hengerelt termékeinek európai gyártásáért felelős vezető Geert van Poelvoorde sajtónyilatkozatában világossá tette, hogy az intézkedések addig maradnak érvényben, amíg nem javul a piaci környezet. A dolgozóikat támogatják a nehéz időkben. Május elején jelentették be, hogy ideiglenesen felfüggesztik a termelés az asturiasi és a lengyelországi krakkói gyárban.

HOZZÁSZÓLÁSOK