Árutőzsdei boomot jósol a tőzsdeguru

A Federal Reserve pénzpumpájának beindítása hosszú rallyt eredményezhet a részvény- és az árupiacokon – véli Mark Möbius, a Templenton Asset Management vezetője.
NAPI, 2010. november 5. péntek, 10:25
Fotó:

Möbius szerint a pénzkínálat növelésével nem kerülhető el a dollár értékvesztése, ezért érdemes például nyersanyagtermelő vállalatokba fektetni.

Ezen kívül a tőzsdeguru szerint a feltörekvő piacok dinamikusan növekvő fogyasztásához kötődő részvényeket is érdemes venni - különösen olyan vállalatokat, amelyek Kína jelenleg kevésbé fejlett részén terjeszkednek.

Jim O'Neill, a Goldman Sachs vezető közgazdásza egyetért Möbius optimizmusával, a közelmúltban úgy nyilatkozott: ugyan már 15 hónapja tart a bikapiac a globális részvénypiacokon, a jelenlegi szintek azonban még mindig távol vannak attól, amit buboréknak lehetne nevezni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.05 10:38

Az amerikai pénznyomtatás már túllépett minden józan ész által elfogadható mértéket " out of controll" mondták a kínaiak és mindenki menekül a papirfecnikből a konkrét értéket képviselő nyersanyagok és részvények felé...szóval amig Bernanke a Fed elnöke addig érdemes aranyban tartani a pénzedet ( és nem egyéb hókuszpókuszban ).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html