Áthidaló hitelt kérhet Görögország

Áthidaló hitelt szeretne kérni Görögország nemzetközi hitelezőitől, hogy ebből fedezze az augusztus végén lejáró kötvénytörlesztését - nyilatkozta két kormányzati tisztségviselő a Wall Street Journal beszámolója szerint. A hírt a hitelezők egyik meg nem nevezett képviselője is megerősítette.
portfolio.hu, 2012. július 17. kedd, 19:02
Fotó: Napi.hu

Augusztus 20-án 3,1 milliárd eurónyi görög államkötvény jár le az Európai Központi Bank által megvásárolt papírok közül, az eurózóna egyes tisztségviselői pedig arra céloztak, hogy megóvják Görögországot attól, hogy ennek törlesztése miatt menjen csődbe. Erőfeszítést teszünk arra, hogy biztosítsuk a finanszírozást szeptemberig, és két évvel meghosszabbítsuk a mentőcsomagot a nemzetközi hitelezőkkel - nyilatkozta egy vezető kormányzati tisztségviselő kedden.

Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap delegációja jövő héten tér vissza Athénba. A görög kormánynak eddig 11,5 milliárd eurónyi költségmegtakarítást kellene elérnie 2013-as és 2014-es költségvetésre vonatkozóan. Athén szeretné elkerülni az újabb megszorításokat az idei évben, így azonban a vártnál mélyebb recesszió miatt várhatóan nem sikerül teljesítenie idei hiánycélját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zolko_123, 2012.07.18 00:47

Nézzük az Euroviet Unió bukását. Nézzük az Euroviet apparatcsikokat (Junkers, Barroso, Van Rumpuy, Draghi ...) kézzel-labbal szélmalmozni miközben a rendszer előttük (és előttünk) roncsba megy.

De milyen hosszú ennek a (rossz) filmnek a vége ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html