Atomcsapással fenyeget Észak-Korea - Amerikát vennék célba

Megelőző atomcsapással fenyegette meg Észak-Korea hétfőn az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, néhány órával azelőtt, hogy a két ország minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatot kezdett a térségben - írja a Hvg.hu.
Napi.hu, 2016. március 7. hétfő, 08:43
Fotó: Reuters

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség idézte a Kim Dzsong Un vezette nemzeti védelmi tanács közleményét, amely szerint "Észak-Korea kész demonstrálni hadseregének, így az atomcsapásmérő eszközeinek az erejét is a legfelsőbb parancsnokság utasítása esetén" - idézi a portál.

A közlemény szerint az egyik célpont a dél-koreai elnöki palota, a másik pedig a washingtoni Fehér Ház lesz. Csapást mérnek az Egyesült Államokra és ázsiai-csendes-óceáni támaszpontjaira is, illetve hadműveletet indítanak Dél-Korea "felszabadítására".

Ettől tartanak

Az észak-koreaiaktól megszokott harcias hangvételű közlemény néhány órával azelőtt jelent meg, hogy hétfőn megkezdődtek a térségben az Egyesült Államok és Észak-Korea szokásos éves hadgyakorlatai, amelyeken minden eddigieknél több hadieszközt és katonát vonultatnak fel.

A dél-koreai védelmi minisztérium szerint 17 ezer amerikai és több mint 300 ezer dél-koreai katona vesz részt rajtuk. Az április 30-ig tartó manővereken amerikai hadászati bombázókat,egy anyahajót és egy atom tengeralattjárót  is bevetnek.

A hadgyakorlatokon az észak-koreai tömegpusztító fegyverek semlegesítését, illetve észak-koreai fenyegetésekre adandó megelőző csapásmérést fognak gyakorolni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2016.03.07 15:12

@dolfi57:
Az USA-nak szvsz nincs kapacitása megvívni egy hagyományos háborút Észak-Koreában, még akkor sem ha ÉK-nak elég lepusztult katonai kapacitásai vannak. Max szétatomozza, de annak Dél-Korea és Kína sem örülne különösebben, de talán még Japán sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dolfi57, 2016.03.07 14:50

Abból nagy gond lesz.Akkor lőttek É-Koreának örökre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html