Atomtámadást gyakoroltak az oroszok

Egy ukrán szakértő szerint az orosz hadsereg szimulált atomcsapásokat is végrehajtott a lengyel és az ukrán határ közelében tartott orosz-fehérorosz hadgyakorlaton. Az elemzők most az figyelik, hogy visszavonják-e a hadijátékok idejére előretolt egységeket.
Barabás Júlia, 2017. szeptember 22. péntek, 14:17
Fotó: Reuters

A most befejeződött Zapad 2017 orosz-belorusz hadgyakorlaton számos szimulált atomtámadást is indított az orosz hadsereg az úgynevezett atomhármas bevetésével - állítja Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkára az onet.pl tudósítása szerint. Az utóbbi azt jelenti, hogy nukleáris robbanófejekkel felszerelt rakétákat indítanak a szárazföldről, tengeralattjárókról és bombázó repülőgépekről.

Turcsinov szerint az atomtámadás gyakorlását a hadgyakorlat utolsó napjára időzítették. A légitámadást TU-95MS és TU-22M3 nagy hatótávolságú bombázókkal hajtották végre, amelyek a Barents-, a Balti- és a Norvég-tenger felett gyakorlatoztak. A stratégiai jelentőségű szárazföldi csapást a 14. rakétahadosztály vezette elő, amely a kamcsatkai gyakorlótér irányába lőtt ki interkontinentális ballisztikus rakétákat. Végül a Dmitrij Donszkoj atom-tengeralattjáró hasonló támadást intézett az elképzelt cél ellen a tengerről.

Az ukrán politikus szerint az atomtámadás-gyakorlatok megerősítik az orosz politika agresszív jellegét. A Zapad 2017-en ezeken túl is számos olyan légi rakétacsapást hajtottak végre, amelyek ugyanezt erősítik meg. Turcsinov úgy látja, hogy Moszkva kész fokozni a feszültséget nyugati kapcsolataiban akár odáig, hogy háborút robbantson ki a felek között.

Ukrajna és nyugati partnerei az orosz-fehérorosz hadgyakorlat után nagyon komolyan figyelni fogják, hogy Oroszország visszavonja-e azokat a katonai egységeket és fegyvereket, amelyek a fehérorosz területeken részt vettek a hadijátékokban.

(A nyitókép forrása: Reuters)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

luluka, 2017.09.23 12:21

Nagy a histi az ukrop bandànál . Az egész nyugat bészarik ha az orosz elszellenti magát . Bár megadtak volna a mocskos bandera , szics meg fene tudja milyen ukrop gittegyleteknek .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

katolikus, 2017.09.23 06:31

Mondá ezt egy szavahihető ukrán demokrácia bajnok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.09.23 01:06

Oroszhont ész nem éri fel,
És puszta rőf hiába méri:
Ő más mértéket érdemel ?
Oroszhont hinni kell. Megéri.


http://www.magyarulbabelben.net/works/ru/Tyutcsev,_Fjodor_Ivanovics-1803/%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F/hu/4178-Oroszorsz%C3%A1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html