Attól tart az osztrák államfő, hogy az emberek elfordulnak a politikától

Alexander Van der Bellen osztrák államfő televíziós beszédében arra kérte az osztrákokat, hogy az elmúlt napok belpolitikai botrányai nyomán ne forduljanak el a politikától, vegyenek részt a vasárnapi európai parlamenti választásokon, és Ausztria megcsúfított képének helyreállítására hívott fel minden felelős tisztségviselőt - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. május 21. kedd, 21:48
Fotó: MTI/EPA

A múlt pénteken nyilvánosságra került, Heinz-Christian Strache, azóta lemondott szabadságpárti elnököt és alkancellárt kompromittáló videofelvétel alapján nem szabad általánosítani, nem szabad azt mondani, hogy ilyen a politika, ilyenek a politikusok. Utalt az esetleges gazdasági következményekre, amelyek az Ausztriáról külföldön kialakult káros kép miatt az országot sújthatják.

"Munkahelyek tízezreiről lehet szó. Ezzel a felelősséggel nem szabad játszani" - figyelmeztetett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.22 07:29

BRÉKING FÉKNYÚZ! ? Most fékezett ? BRÉKING FÉKNYÚZ!

Irina Pancserová elküldött tudósító Ibizáról jelenti, ahol tudogányosan bebizonyították a közkedvelt szigetről, hogy folyamatosan magas a fehér szállópor koncentrátum.
Így fordulhatott elő olyan történet, hogy a hivatalosan közszereplő H. Árpád arcizma rendült egy klubban, majd egy osztrák politikai sorozat a StraTeche névadó főszereplője igazat beszélt orosz szálú titkokról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2019.05.22 07:15

Mi történik, ha a polgár többet nem lát rációt a politikában és többen lesznek a nem-szavazók?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html