Életveszélyes lavinákra figyelmeztetnek az osztrákok

Az ausztriai Voralbergben és Tirolban 20-60 cm, a hegyekben 80 cm friss hó esett, s térségben a második legmagasabb fokozatú (4-es) figyelmeztetés van érvényben lavinaveszély miatt -írja a Die Presse hírére hivatkozva az Index.
Szepesi Anita, 2019. január 7. hétfő, 06:40
Fotó: Pixabay

A tiroli Kufsteinben egyes helyeken nem ajánlják sem az erdei sétákat, sem a nyílt hegyi terepeket. Salzburgban a sípályákon kívüli területeken való tartózkodástól óvnak. Az elkövetkező napokban ott is életveszélyes lavinákra számítanak. A tennengaui Sankt Kolomanban a lakosságnak a házak elhagyását sem ajánlják, és keddig az iskolák és óvodák is zárva tartanak - derül ki a portál cikkéből.

Alsó-Ausztriában is nagy (4-es) vagy fokozott (3-as) a lavinaveszély, javulás egyelőre nem várható. Lilienfeld környékén vasárnap délelőtt két túrázót kerestek hegyi mentők helikopterrel. Stájerországban is több helyen nehéz a helyzet.

Liezenben egy 12 fős turistacsoport figyelmen kívül hagyta a veszélyt és eltávolították az egyik lavinaveszélyes szakaszt lezáró kordont. Mentőcsapatoknak kellett kimenekíteni őket az újabb lavinaveszély közben. Voralbergben meghalt egy síelő, aki  pályán kívül temetett maga alá a lavina.

HOZZÁSZÓLÁSOK