Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A 2009. februárban kiadott burgenlandi engedélyezésre 487 fellebbezést nyújtottak be, így a hulladékégető engedélyezése másodfokon a bécsi Umweltsenat (Környezetvédelmi Tanács) hatáskörébe került.

Az Umweltsenat helyszíni szemlét tartott, újabb szakértői véleményeket kért, amelyekre az ügyfelek állásfoglalásokban reagálhattak.

Az Umweltsenat 2010. június 11-én hozta meg döntését, de annak eredményét csak június 16-án szerdán hozta nyilvánosságra a honlapján.

Kiegészítő és módosító feltételekkel, de az elsőfokú burgenlandi határozatot jóváhagyta - közölte a Pro Natura St.Gotthard (PRONAS) Civil Összefogás Egyesület.

Az új követelményeket a jogosnak tartott fellebbezések alapján határozták meg. Hogy mik ezek az új feltételek, azt a 179 oldalas határozat áttanulmányozása után lehet megtudni.

Az indoklás szerint a döntés alapja az, hogy a tervezett projekt - bizonyos kiegészítő feltételek és követelmények mellett - teljesíti az engedélyezéshez szükséges osztrák környezetvédelmi hatásvizsgálati törvény és egyéb kapcsolódó jogszabályok feltételeit.

Az Umweltsenat döntése, határozata és hirdetménye 8 héten keresztül lesz elérhető a saját honlapján és néhány illetékes hatóságnál.

A korábban bejelentkezett és jóváhagyott hivatalos ügyfelek a döntés ellen az osztrák Legfelső Bíróságnál fellebbezhetnek.

A Pro Natura St.Gotthard (PRONAS) civil összefogás élni fog ezzel a jogával - közölte az egyesület.

Véleményünk szerint Ausztriában egységes a szakmai álláspont a hulladékégető felépítésével kapcsolatban, azt csak magas rangú osztrák-magyar politikai szinten és uniós hatóságok bevonásával lehet megakadályozni.