Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbiában sok helyen drasztikusan emelték a műszaki vizsga árát - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Egyes helyeken 5000-6000 dinár (14-16,5 ezer forint) közötti összeget is elkérnek a műszaki vizsgáért, bár vannak olyan cégek is, amelyeknél nem változott az ár.

A drágulás azután következett be, hogy a Szerb Nemzeti Bank november 1-jén bejelentette, sokkal szigorúbban ellenőrzik majd a biztosítótársaságokat, és az általuk kifizetett - törvényellenesen - magas jutalékot, amelyet azok az ügynökök kaptak, akik a műszaki vizsga során az adott biztosítótársaság biztosítási kötvényeit értékesítették.

Emiatt sok cég, amely az autók műszaki vizsgáját végzi, igen jelentős pénztől esik el, mivel a jutalék sok esetben ötszöröse vagy hatszorosa volt a törvény által előírt öt százaléknak. Ezt úgy oldották meg, hogy különféle marketingszerződéseket kötött a biztosítótársaság és a műszaki vizsgát végző cég.

A belgrádi belügyminisztérium ugyan azt javasolta, hogy a kormány 2000 és 4000 dinár között maximálja a vizsgadíjakat, ám erről még nem született döntés.