Folytatódhat az autós pénzosztás a szomszédban

Romániában a környezetvédelmi tárca folytatni akarja a roncsautók újra cserélését támogató kormányprogramot, amelyet villany-töltőállomások telepítésével egészítenek ki.
Barabás Júlia, 2019. július 23. kedd, 15:19
Fotó: Getty Images

A kormányban tárgyalások folynak arról, hogy kiegészítsék a gépkocsik roncsprogramját - jelentette be Graþiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter a Maszol tudósítása szerint.

A tárcavezető szerint erre azért lenne szükség, mert az erre a célra elkülönített 320 millió lejes költségvetési keret, ami 35 ezer régi autó kivonására volt elegendő, június végére elfogyott. (Ennyi régi autót cserétek ártámogatással újra az autósok.)

A környezetbarát autók beszerzését támogató roncsprogram plusz 15 millió lejes keretének köszönhetően 333 elektromos vagy hibrid gépkocsi került az utakra.

Programot indítottak a megyeszékhelyeknek elektromosautó-töltőállomások telepítésére. Kidolgozás alatt áll egy olyan kezdeményezés, amellyel az országutakra telepítenének ilyen töltőállomásokat. A háztartási gépek múlt év végén bevezetett roncsprogramját, amelyre nagy volt a túljelentkezés.

HOZZÁSZÓLÁSOK