Piotr Duda, a Szolidaritás Országos Bizottságának elnöke és Wojciech Weiss, a Lotos Olajcég vezetője augusztus 29-én együttműködési megállapodást kötött, amelynek köszönhetően a szakszervezeti tagok és családtagjaik kedvezményt kapnak a Lotos benzinkútjainál - adta hírül a Rzeczpospolita.

A jogosult személyek benzinkártyát kapnak a Lotos Biznestől, amely biztosítja az üzemanyagra, az olajra, az autó mosására, az ablaktörlő-folyadékra stb. az árengedményt. Emellett a Cafe Punkt néven futó benzinkútshopok menüje is olcsóbb nekik.

A cég a sziléziai és a Beszkidekben lévő Szolidaritással egy éven át tesztelte az együttműködést. Ennek sikere nyomán írtak alá a központi szerződést Lengyelország legnagyobb szakszervezetével, amelynek több százezer tagja van.

A Lotos mindenkinek egyforma kedvezményt ad, ez minden liter üzemanyag esetében több tíz groszy megtakarítást jelent. A Café Punktok menüinél 10 százalékos az engedmény, az autó mosásánál 15 százalékos.

A cég közölte, hogy nyitottak minden más lengyelországi szakszervezettel is az együttműködésre. Egyébként a fegyveres testületek, a vasút és egyes iparágak képviselői is kapnak náluk kedvezményeket.

A fotó forrása: Shutterstock