Őrület: saját autóikat gyújtják fel emberek a szomszédban

A megszigorított műszaki vizsgán számos öreg autó nem megy át Szerbiában, az öreg nyugati autók egyik legnagyobb importőr országában. Egyes autósok kétségbeesett lépésre szánták el magukat.
Barabás Júlia, 2018. augusztus 5. vasárnap, 18:14
Fotó: Shutterstock

Szerbiában július 5-étől szigorúbban ellenőrzik az autók műszaki vizsgáját végző cégeket, emiatt egyre több hír szól arról, hogy az idősebb autók elsőre nem mennek át a műszaki vizsgán - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A vizsgáztatók szerint nem igazak azok a híresztelések, melyek szerint kisebb felületi rozsda, vagy karcolás miatt nem engednék át az autókat a vizsgán.

Mások nem így látják. "Köszönöm Szerbia, nézd, ahogyan ég a 22 éves autóm, mit csináljak, ember. Itt van Szerbia, nézd, hogy néz ki az autó, amikor nem megy át a műszaki vizsgán, Azt mondják rohadt a küszöb" - mondta egy fiatalember a Facebook közösségi oldalon közzétett videóban, majd felgyújtotta az autóját (képünk illusztráció).

Nem ez volt az első ilyen eset: a múlt héten egy pozegai férfi locsolta le az autóját benzinnel és gyújtotta fel, nem messze a szerviztől, ahol a műszaki vizsgán megbukott az autó.

Amennyiben az autó elsőre nem megy át a vizsgán, a tulajdonosnak három napja van arra, hogy elhárítsa a hibát, és visszatérjen az újabb ellenőrzésre, ebben az esetben nem kell újra fizetnie a vizsgáért. A vizsga megdrágult: az eddigi mintegy 1500 dinár helyett ugyanis július 5-től 3000 dinárt (8200 forint) kell fizetni a műszaki ellenőrzésért Szerbiában.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.08.06 09:54

Emberek, vegyetek új autókat, mert ott rohad a gyárak udvarán a túltermelt hulladék újautó hegy.
És a barom politikusok támogatják az autóipar túltermelését.
A nagy globális környezetszennyezés a politikusok bűne, főleg az autóipar:
1., támogatja telekkel
2., támogatja adókedvezményekkel
3., támogatja a munkabérekkel
Ezután a túltermelt immár ócskavasat a gyártók nem tudják eladni, majd jönnek olyan trükkök, hogy a szállító hajó elsüllyed, a trélerről lecsúszik, a vonat kisiklik, vagy benövi a gaz az udvarban.
És ezután, hogy ne szűnjön meg az autógyár, megint a közpénzből segíti a politikus a felesleges autógyártókat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html