Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akkora a fővárosi és a Pest-megyei kórházi belgyógyászatok a leterheltsége, hogy az országos tiszti főorvos átmenetileg fölfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét - írja a Népszava a birtokába került dokumentum alapján. Keddtől az intézkedés visszavonásáig mintegy 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket.

A mentőszolgálatnak kell megtalálni, hol van hely a páciens fogadására. Így könnyen elfordulhat, hogy egy csepeli magas vérnyomásos beteget a környékbeli intézmények telítettsége miatt Ceglédig vagy Vácig is elvisznek majd a mentők. Ha egyetlen üres ágya sem maradt az intézményeknek, a saját területi betegeiket ebben az esetben sem utasíthatják el.

Falus Ferenc egykori tiszti főorvos szerint nem történik egyéb, mint amit napok óta tudunk, hogy a helyhiány miatt összevissza küldözgetik a betegeket, mert vagy nincs hely, vagy nem az intézmény körzetéhez tartozó területen él az illető. "Botrány, hogy a kormány a járvány legsúlyosabb heteiben szervezi át az egészségügyet" - tette hozzá. Szerinte ennek a kormányzati lépésnek legalább annyi, ha nem több áldozata lehet, mint magának a Covidnak.