Az EU minden eurót megnéz, amit a menekültekre költenek

Az Európai Bizottság a menekültek ellátására és a befogadó táborok minőségére és felszereltségére adott uniós támogatások minden fillérjének felhasználását ellenőrzi - közölte Tove Ernst, az uniós bizottság illetékes szóvivője az MTI szerint csütörtökön.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 30. csütörtök, 14:52
Fotó: AFP

A szóvivő a görög menekülttáborokban uralkodó körülményekre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva sajtótájékoztatóján elmondta, az Európai Unió ez idáig 1,6 milliárd eurót (mintegy 512 milliárd forintot) biztosított a görög hatóságok számára a szigeteken és a szárazföldi területeken működő befogadó központok szükségleteinek finanszírozására.

Azt is közölte, hogy az uniós támogatás útját és elköltését az Európai Bizottság nagyon szigorúan, folyamatosan és minden ponton ellenőrzi. Éppen úgy, ahogy minden uniós támogatás esetében teszi valamennyi tagállam esetében.

A bizottság tisztában van azzal, hogy bizonyos, főként a görög szigeten található, a menekültek elszállásolását és ellátását biztosító központban nehéz körülmények uralkodnak. Ezért az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a kialakult helyzetet és minden politikai, anyagi és gyakorlati segítséget megad Görögországnak a túlzsúfolt befogadó központokban kialakult, a nemzetközi sajtóban napvilágot látott állapotok rendezéséhez - tette hozzá a szóvivő.

A fotó forrása: Aris Messins/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK