Az EU segíti ki Iránt

Az Európai Bizottság 18 millió euró (mintegy 5,7 milliárd forint) értékű pénzügyi csomagot fogadott el Irán gazdasági és társadalmi fejlődésének előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatására - közölte az uniós bizottság az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:59
Fotó: Reuters

A támogatással kapcsolatban Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője elmondta, a pénzügyi csomag része annak az 50 millió eurós hozzájárulásnak, amelynek célja az iráni gazdaságot és társadalmat érő kihívások kezelése. Ez az EU lényegében a Donald Trump által újra kivetett szankciókat ellensúlyozhatja.

Az Európai Unió a támogatás által fenntartja és kiterjeszti kapcsolatait az iráni gazdaság azon területein, amelyek mind az uniós, mind az iráni polgárok számára előnyökkel járnak. A csomag arra ösztönöz, hogy valamennyi szereplő, különösen a magánszektorban, erőteljesebben és hatékonyabban vegyen részt a gazdaság fejlődésében.

A támogatás részeként az uniós bizottság 8 millió eurós technikai támogatást nyújt a környezeti kihívások kezelésére, és 2 millió euróval segíti a kábítószerekkel való visszaélések visszaszorítására irányuló törekvéseket - közölte a főképviselő.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.08.23 16:34

Ekkora hülyéket. Irán úszik az olajban, és mégis gondjaik vannak? Persze, ha a hülye vezetőik nem terrorizmusra és fegyverkezésre költenék a pénzt, akkor nem lennének szarban. Ezzel az EU az egyik legantidemokratikusabb országot támogatja az adófizetők pénzéből. Brüsszel tele van idiótákkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html