Az Európai Bizottság nem hisz az olaszoknak

Az uniós döntéshozók is úgy gondolják, nem volna tartható az olasz kormány költségvetési tervezete - írta a hvg.hu.
Domokos Erika, 2018. október 17. szerda, 19:11
Fotó: Pixabay

Nagyon valószínű, hogy az Európai Bizottság elutasítja az olasz költségvetés 2019-es tervezetét - jelentette be Günther Oettinger uniós biztos. Az olasz kormány ezen a héten mutatta be az uniós döntéshozóknak hivatalosan is a költségvetési terveket, de úgy tűnik, hogy ez nem összeegyeztethető az EU-s elvárásokkal - írta a Bloombergre hivatkozva a hvg.hu.

A terveket nem támogatta a kormánytól független Költségvetési iroda sem, szerintük nem elfogadhatóak a kormány gazdasági elképzelései.

Az olasz költségvetési hiány az uniós döntéshozók szerint nem csökkenne eléggé, ha elfogadnák a büdzsét. Enélkül azonban nehéz volna megvalósítani a populista koalíció választási ígéreteit.

Olaszország a szakadék szélén táncol, ha a római kormány nem hajlandó kellőképpen leszorítani a költségvetési hiányt, s ezért nem tudja mérsékelni az államadósságot, akkor a pénzügyi összeomlást kockáztatja - olvassák ki a szakértők a gazdasági adatokból.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rako, 2018.10.17 19:31

Nagyon egyszerű az olaszok szükséges lépése:
Meg kell vonni minden támogatást a migránsoktól.
Ha ez nem tetszik az EB-nek, vegyég a sáskahadat magukhoz: Belgiumba, Hollandiába, Görögörszágba vagy Portugáliába?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html