Az időjárás-jelentés a sztár

Szerbia lakói nem hisznek a médiának és leginkább az időjárás-jelentéseket keresik a lapokban, az interneten, a rádiókban és a tévékben. A legképzettebbek a legszkeptikusabbak.
Barabás Júlia, 2019. június 29. szombat, 11:56
Fotó: Pixabay

A szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának, miközben 23 százalékuk részben vagy teljes egészében elfogadja, amit a sajtó kínál neki - idézett egy a médiaszokásokról és a közönség igényeiről szóló felmérést a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az emberek harmada egyáltalán nem foglalkozik a médiatartalmak forrásaival és úgy véli, a média sok álhírt és téves információt közöl.

Bojan Klacar, a felmérést 1500 személy bevonásával elvégző CESID intézet programigazgatója elmondta: a képzettebb és városi környezetben élő, 20 és 40 év közötti polgárok körében gyakoribb, hogy nem hisznek a médiának. A helyi hírek közül a elsősorban az időjárás előrejelzés érdekli a médiafogyasztókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mecsabesz, 2019.06.29 17:08

A média mindig hazudik, aki azt hiszi, hogy a média csak is az igazat irja, az elképesztően naiv, sajnos ma a hazugság világát éljük, bár sosem volt benne igazság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html