Az USA nagyot rúgott Oroszországba

Az eddig vártnál kisebb mértékben nőhet idén az orosz gazdaság, miután a Moszkvával szembeni legújabb amerikai szankciók nyomást gyakorolhatnak a rubelre és a következő 12 hónapban nőhet a tőkekiáramlás - jelentette ki az orosz gazdasági miniszter az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 23. csütörtök, 08:34
Fotó: AFP

Makszim Oreskin azt mondta, hogy a kedden elrendelt újabb amerikai szankciók hatására a gazdasági minisztérium valószínűleg 1,8 százalékra rontja az idei GDP-növekedéssel kapcsolatos előrejelzését az eddigi 1,9 százalékról.

Tavaly az orosz gazdaság 1,5 százalékkal erősödött.

A miniszter közölte továbbá, hogy az eddig vártnál magasabb lehet az idei infláció a becsültnél kisebb gabonatermés és a rubel gyengülése miatt.

Az amerikai kormány orosz személyeket és vállalatokat sújtott szankciókkal kedden, részben a kibertérben kifejtett aktivitásukért, részben pedig az Észak-Korea elleni szankciók feltételezett kijátszásáért.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Moszkva elleni szankciók bevezetésével Washington egyetlen célja Oroszország feltartóztatása a rosszhiszemű konkurenciaharc módszereivel.

A fotó forrása: AFP Photo/Mladen Antonov.

HOZZÁSZÓLÁSOK