Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai diplomácia vezetője kifejtette, hogy álláspontja szerint az iráni egészségügyi rendszer "nem erős és korszerű". Nehezményezte, hogy Teherán nem nagyon akar információkat megosztani. Mint fogalmazott: ez "nagyon aggasztja" őt.

Az új típusú koronavírus Iránban halálos áldozatokat is követelt, és koronavírusos tüdőgyulladással kezelik Maszumeh Ebtekar alelnököt is. Az országban pénteken 23 tartományban nem tartották meg a szokásos muzulmán imádságot.

Pompeo a meghallgatáson kitért Kászim Szulejmáni tábornoknak, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egysége parancsnokának januárban Bagdad melletti dróntámadással végrehajtott likvidálására is. Azt állította, hogy Szulejmáni eltávolításával "biztonságosabb lett az amerikaiak helyzete külföldön". Pompeo "stratégiai célpontnak" nevezte Szulejmánit és úgy vélekedett: Irán felismerte "Amerika cselekedetének komolyságát".

Leszögezte, hogy Washington pillanatnyilag nem viseltetik ellenségesen az iráni vezetéssel szemben, de hozzátette, hogy az amerikai kormányzat változatlanul fenntartja a maximális nyomásgyakorlást Teheránra.