Az állam a probléma a guru szerint

Rákos testként terjed a kormányzat befolyása a gazdaságban Marc Faber szerint. A közgazdász szerint jelenleg a túlságos méretű kormányzati beavatkozás a gazdaság legnagyobb problémája.
NAPI, 2010. június 17. csütörtök, 13:45
Fotó:

A befektető a CNBC műsorában elmondta, hogy a kormányzati beavatkozás eltorzítja a piac által adott jeleket és minden beavatkozás nem szándékolt ereményeket is hoz, amik általában negatívak.

Faber nem feltétlenül ért egyet azokkal, akik szerint a gazdaságélénkítő csomagok nélkül a gazdaság sokkal rosszabb helyzetben lenne, ugyanakkor úgy gondolja, hogy nem kell félni a deflációtól. Befektetési tanácsként az aranyat ajánlja, és a részvényeket a kötvényekkel szemben.

Az elemző megismételte, hogy 10 éven belül újabb válsággal kell számolni, amikor az adósságválság újra felszínre kerül.

Sérti a demokráciát a kinevezési gyakorlat?

Magyarországon eközben a Transparency International szólalt fel a kormány túlzott beavatkozása ellen, a szervezet szerint sérti a demokráciát, hogy a Fidesz saját embereit nevezi ki független intézmények élére.

Mint ismert, a kormánypárt Domokos Lászlót nevezi az Állami Számvevőszék élére, aki 1998 óta a Fidesz parlamenti képviselője. A Transparency szerint az ORTT élére is pártpolitikus várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK